چرا تراشیدن موی سر نوزاد مضر است؟
به گزارش مجله ایرکا، تراشیدن موی سر نوزاد از باورهای غلطی است که بیشتر مردم معتقدند با این کار رشد موی کودک زیاد شده و موها ضخیم می شوند ولی برعکس، با تراشیدن مو، فشار و ضربه به ریشه مو وارد می شود و رشد مو کاهش می یابد.
نوزادانی که در شرق به دنیا می آیند نسبت به نوزادانی که در اروپا متولد میشوند، از موهای بیشتری برخوردارند؛ اما برخی از نوزادان بعد از تولد بدون مو و برخیدیگر بسیار پر مو می باشند که گویی نیازمند پیرایش مو می باشند. این موها، مقدار مورا در آینده به ما نشان نمی دهد. چرا که این موها می ریزند و موهای جدید جایگزین آنها می شوند. بهتر است که از موهای اولیه نوزاد نیز با استفاده از شامپوهای مخصوص بچه ها،مراقبت کنید.
تراشیدن موی سر نوزاد؛ بله یا خیر؟
از باورهای غلطی که در جامعه رواج پیدا کرده است تراشیدن موی سر نوزاد می باشد. به هیچ وجه موی سر نوزاد خود را با تیغ اصلاح نکنید. این کار باعث پر پشت شدن موی سر نوزاد نمی شود . چرا که هنگامی از سمت ریشه مو به سمت بالای مو می رویم، مو نازک تر می شود. پس هنگامی که شما با تیغ سر نوزاد خود را کوتاه می کنید، قسمت نازک از بین رفته و قسمت ضخیم مو باقی خواهد ماند. به همین دلیل فکر می کنید که مو ضخیم تر شده است. از طرفی دیگر با رشد مجدد مو، قسمت بالایی مو دوباره نازک می شود. از باورهای غلط دیگر بیشتر افراد، مراحل مختلف رشد مو است. سه مرحله موی انسان رشد می کند .
- مرحله اول آناژن یا رشد است.
- مرحله دوم کاتاژن یا استراحت است.
- مرحله سوم تلوژن یا مرگ است.
هنگامی که شما مو را به وسیله تیغ یا موچین از پوست خود جدا می کنید، موی شما در حال استراحت یا مرگ است که با این کار مو وارد مرحله رشد می شود. سپس رشد مو افزایش می یابد و وارد مرحله استراحت می شود. دلیل همین است که شما فکر می کنید با تیغ زدن یا کندن مو، رشد مو افزایش پیدا می کند .
آیا تراشیدن موی سر نوزاد باعث افزایش موها می شود؟
بیشتر مردم در قدیم بر این باورند که تراشیدن موی سر کودک باعث افزایش مو و ضخامت موها می شود ولی پژوهشگران این باور را قبول ندارند.
یکی از متخصصان پوست بیان می کند: بر خلاف تصور غلط افراد، تراشیدن مو هیچ تاثیری بر رشد و پر پشتی موها ندارد و در برخی موارد باعث صدمه زدن به ریشه مو می شود. این تصور کاملاً غلط است که تراشیدن مو در نوزدان باعث افزایش مو در بزرگسالی افراد می شود. از طرفی دیگر با تراشیدن مو، فشار و ضربه به ریشه مو وارد می شود و رشد مو کاهش می یابد.
زمان مناسب برای اولین کوتاهی موی نوزادان چه موقع است؟
شما در هر سنی می توانید موی کودک خودرا کوتاه کنید. نوزاد پس از تولد موهایی دارد که داخل رحم رشد کرده است و اصطلاحاً به مویداخل رحمی یا لانوگو معروف می باشند. بعد از گذشت 3 تا 4 ماه این موها می ریزد و موهایجدید جایگزین می شود. بعد از گذشت زمان این موها ضخیم تر می شود. پس تراشیدن موی سرنوزاد هیچ تاثیری ندارد، چرا که پس از گذشت چند ماه این موها می ریزد. پس تراشیدن مویسر کودک تاثیری در ضخامت، افزایش مو و پر پشتی مو ندارد .
از طرفی دیگر پوست سر نوزادان بسیار حساس است و ممکن است هنگام تراشیدن باعث خراشیده شدن پوست سر شود و فشار به ریشه مو می آورد. بهتر است موی سر نوزدان را توسط دست یا شانه های استاندارد و یا برس های بسیار نرم شانه کنید. توصیه می شود از تراشیدن سر نوزادان قبل از یک سالگی خودداری کنید .
با موی نوزادان بد رفتاری نکنید!
طریقه نگهداری موهای بزرگسالان با نوزدان بسیار متفاوت است. یعنی به هیچ وجه موهاینوزادان خود را شانه، سشوار، ژل یا واکس مو نزنید، زیرا موهای سر بچه ها بسیار لطیفو زیبا است و نیازی به استفاده محصولات آرایشی ندارد. این محصولات باعث شکسته شدن وآسیب دیدن موی نوزادان می شود .
از آنجایی که نوزادان هیچ هورمون جنسی ندارند و چربی موی آن ها بسیار اندکاست. به این علت سریعاً صدمه پذیر و شکننده می شوند. پس بهتر است از سشوار کشیدن موهاینوزدان، خودداری کنید و از شانه نیز به آرامی استفاده کنید و همچنین برای شانه زدن موهای نوزاد خود از شانه های استاندارد استفاده کنید و از بستن موی سر نوزاد خود با کش خودداری کنید .
گروه مادر و کودک خبرنگاران
منبع: setare.com