توصیه های تغذیه ای برای جلوگیری از گرمازدگی

به گزارش مجله ایرکا، مهر/یک متخصص طب سنتی، بر مصرف میوه و سبزیجات و نوشیدنی های خنک برای جلوگیری از گرمازدگی در روزهای گرم سال تاکید کرد.

توصیه های تغذیه ای برای جلوگیری از گرمازدگی

علیرضا یارقلی، در خصوص تغذیه مناسب فصل تابستان، گفت: در این فصل توصیه می شود افراد از غذاهای سرد و تر مانند آب دوغ خیار و نان، پنیر و هندوانه استفاده کرده و از مصرف غذاها و نوشیدنی های گرم پرهیز کنند.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد: استفاده از نوشیدنی هایی مانند خاکشیر که رفع کننده خشکی و خارش پوستی، بهبود دهنده معده و روشن و صاف کننده پوست است به همراه کمی آب لیموی به خصوص صبح ها و به صورت ناشتا سبب رفع عطش و گرمازدگی در فصل تابستان خواهد شد.

وی بیان کرد: تخم شربتی هم مقوی دستگاه گوارش است و از گرسنگی کاذب جلوگیری می کند و به منظور لاغری و کاهش وزن هم توصیه می شود؛ تخم شربتی ضد سرطان بسیار خوبی است و دارای فیبر بالایی بوده و از بروز دیابت نوع دو هم پیشگیری می کند، مصرف این شربت ربطی به سردی و گرمی هوا ندارد اما در تابستان سبب خنک شدن و کاهش عطش می شود البته باید به این نکته تاکید کرد که افراد دارای معده سرد و مزاج سرد و تر در مصرف شربت های خنک زیاده روی نکنند.

یارقلی در خصوص مصرف دو میوه هلو و شلیل در این فصل نام کرد: هلو و شلیل با مزاج سرد و تر دو میوه محبوب فصل تابستان هستند که زود هضم و کم کالری تر از بقیه میوه ها هستند و دارای آنتی اکسیدان های بالایی بوده و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می کنند.

وی اظهار کرد: استفاده از هندوانه به نام رقیق کننده خون که دارای ویتامین A،B و C است به نام تقویت کننده سیستم ایمنی بدن و جهت سلامت پوست و مو بسیار مفید بوده اما خوردن آن به صورت ناشتا به خصوص در هوای گرم و پس از صرف غذا توصیه نمی شود.

این متخصص طب سنتی گفت: گلاب هم یکی از نوشیدنی های بسیار خوب در فصل گرماست که می توان جهت رفع تشنگی و عطش از آن استفاده نمود.

یارقلی با اشاره به خواص بی تعداد کاهو گفت: کاهو با طبیعتی سرد و تر جز سبزیجات تصفیه کننده خون است که آهن بسیار زیادی دارد و در درمان کم خونی مؤثر است و مصرف آن در فصل تابستان بسیار توصیه می شود.

وی نام کرد: در فصل تابستان مصرف شربت سکنجبین، لیمو، هندوانه، آبغوره و میوه های تر (ترش و شیرین) مانند آلو، آلبالو و گیلاس در کنار نوشیدنی های خنک می توانند حرارت بدن را کاهش داده و رطوبت را به بدن برسانند.

این متخصص تغذیه گفت: افراد از مصرف غذاهایی مثل فسنجان، گردو، کنجد به دلیل مزاج شأن در این فصل پرهیز کنند چراکه سبب عوارضی مانند فشار خون می شوند.

وی در آخر تاکید کرد: مصرف میوه بسیار پرطرفدار طالبی که سرشار از آب است در این فصل بسیار توصیه می شود چراکه این میوه سرشار از پتاسیم و مهمیم است و تنظیم کننده متابولیسم بدن است اما لازم است افراد به این نکته توجه ویژه ای کنند و این میوه را بین دو وعده غذایی و با معده خالی مصرف نکنند همچنین افراد دیابتی در مصرف این میوه باید جانب اعتدال را رعایت کنند.

منبع: همگردی
انتشار: 29 تیر 1400 بروزرسانی: 29 تیر 1400 گردآورنده: ccirca.ir شناسه مطلب: 1057

به "توصیه های تغذیه ای برای جلوگیری از گرمازدگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "توصیه های تغذیه ای برای جلوگیری از گرمازدگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید