تپه تاریخی پوئینک در حال کاوش است یا تخریب؟

به گزارش مجله ایرکا، تخریب پوئینک

مسوولان میراث فرهنگی می گویند باستان شناسان در حال کاوش در محوطه باستانی پوئینک هستند، با این حال، دوستداران میراث از تخریب پوئینک در این تپه خبر می دهند که به گفته آن ها بعضا با نام جعلی کاوش انجام می شود. در این میان، صحبت های پیشین مسوولان شهری ورامین هم نشانه هایی برای تایید این حرف است. بر اساس گزارش ایسنا، دوستداران میراث فرهنگی قرچک ورامین نسبت به انجام حفاری های غیرمجاز و تخریب تپه باستانی پوئینک با نام کاوش های باستان شناسی هشدار می دهند. آن ها می گویند با چشم خود دیده که کارگرانی با کلنگ به جان تپه افتاده اند و در حال صاف کردن آن هستند، اما مسوولان میراث فرهنگی تاکید می کنند برای کاوش در تپه پوئینک مجوز صادر شده و حتی بیش از دو ماه است کار در این محوطه انجام می شود. با خبرنگاران همراه شوید تا در مورد این خبر بیشتر بدانیم.

تپه تاریخی پوئینک در حال کاوش است یا تخریب؟

این صحبت ها در حالی مطرح می شوند که دوم بهمن سال گذشته، حسین دهقان، شهردار ورامین، در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان تهران مشترک با کمیته برنامه ریزی شهرستان ورامین که با حضور استاندار تهران برگزار شده بود، با بیان اینکه تپه باستانی پوئینک قرچک که در جهت کمربندی جنوبی واقع شده است، شبانه جمع شود، گفت شهرستان های قرچک و ورامین نیازمند کمربندی جنوبی برای کاهش ترافیک هستند. به نظر می رسد، بازمانده های این دژ باستانی، سد راه پروژه عریض سازی جاده قرچک به ورامین در کمربندی جنوبی قرچک شده اند، به اندازه ای که قرار است این دژ باستانی را نادیده گرفته و شاید هم بعد از بررسی های کامل باستان شناسی، راه را برای ورود جاده جدید هموار کنند. محسن شیخ الاسلامی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران درباره اتفاقاتی که در این محوطه تاریخی در حال رخ دادن است گفت: کاوش های باستان شناسی در این محوطه با مجوز پژوهشکده باستان شناسی در حال انجام است، اما هنوز کاوش ها به خاتمه نرسیده که بخواهیم گزارش کاوش را از سرپرست آن بگیریم، در واقع در لایه هایی که کاوش می شود، لایه برداری می کنند.

روح الله شیرازی، رئیس پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نیز با رد صحبت های مطرح شده درباره تسطیح تپه باستانی قرچک ورامین می گوید: باستان شناس این پژوهشکده با مجوز پژوهشکده باستان شناسی در حال انجام کاوش است. او همچنین در واکنش به صحبت های شهردار ورامین که بهمن سال گذشته درخواست جمع آوری شبانه این محوطه باستانی را کرده بود، تاکید می کند: ما اجازه تخریب پوئینک را نمی دهیم، این منطقه محوطه ای باستانی است و باستان شناسان ما کار علمی و و ظیفه خود را در این زمینه انجام می دهند. لاله روح انگیز سرپرست هیات کاوش در این محوطه باستانی فقط به دادن این اطلاعات بسنده کرد که از دو ماه و نیم قبل کار بررسی در این محوطه باستانی را آغاز کرده و چند روز دیگر کار کاوش آن تمام می شود. او اما ارائه اطلاعات درباره اقدامات انجام شده در این محوطه باستانی را به خاتمه کار و ارائه به پژوهشکده باستان شناسی منوط می داند.

روح انگیز همچنین اوایل مهر امسال درباره فصل پیشین کاوش در این محوطه باستانی اعلام کرده بود: تپه قلعه پوئینک که در جهت اصلی کمربندی تازه ساخت واقع شده به شماره 15773 در هشتم مرداد 1385 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. تپه قلعه پوئینک بقایای برجای مانده از بنایی منفرد با مصالح خشت و چینه است که علی رغم آسیب های وارده و تخریب پوئینک، حجم زیادی برجای مانده است. آن بقایای ساختار معماری خشتی چینه ای با سطح قاعده مربع و برای گسترش و کشیدگی شمال شرقی به جنوب غربی یا شمال غربی به جنوب شرقی است که در میان اراضی پست و هموار شهرستان قرچک که در حال حاضر در مجاورت بافت مسکونی و جهت راه آهن قرار گرفته است. براساس شواهد موجود و با توجه به نتایج کاوش این بنا دارای یک راه ورودی در ضلع جنوبی بوده و از سه ضلع دیگر با دیوارهای مرتفع و قطور محصور شده است. در نتیجه کاوش به طور کلی در سه لایه فرهنگی و سه فاز معماری به صورت فشرده و منسجم مورد مطالعه و خواناسازی قرار گرفت که معماری فاز دو و سه در یک لایه فرهنگی قرار می گیرد.

منبع: الی گشت
انتشار: 24 خرداد 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: ccirca.ir شناسه مطلب: 289

به "تپه تاریخی پوئینک در حال کاوش است یا تخریب؟" امتیاز دهید

1 کاربر به "تپه تاریخی پوئینک در حال کاوش است یا تخریب؟" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تپه تاریخی پوئینک در حال کاوش است یا تخریب؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید