جاده چالوس به سفر های نوروزی می رسد؟
به گزارش مجله ایرکا، جاده چالوس یکی از محور های پرتردد به ویژه در ایام نوروز، به دلیل رانش زمین در روز گذشته مسدود شد، اما صحبت های ضد و نقیضی درباره بازگشایی آن مطرح شده است.
به گزارش ایسنا، روز گذشته جاده چالوس به دلیل رانش بی سابقه به طول حدود 100 متر و ایجاد شکاف عمیق مسدود شد و تعیین نیست بررسی های کارشناسی در این محدوده چه نتیجه ای را برای زمان و چگونگی بازگشایی محور چالوس معین خواهد کرد.
در شرایطی که رانش زمین در جاده چالوس برای اولین بار در سال ها و حتی می توان گفت دهه های گذشته رخ داده است، رضا اکبری - معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای - وعده ای عجیب در این زمینه داد و گفت: تلاش می کنیم تا قبل از 25 اسفندماه و آغاز سفر های نوروزی خرابی جاده را تعمیر کنیم و تا دو، سه روز آینده جاده چالوس تعمیر خواهد شد.
این اظهارات در حالی اجرا شده که بر اساس بررسی های خبرنگار ایسنا از سازمان راهداری شکاف ایجاد شده در محدوده پل زنگوله محور چالوس آنقدر عمیق و بی سابقه است که هنوز کسی نمی داند عمق این شکاف چقدر بوده و احتمالا در کدام نقاط دیگر از محور چالوس می توان انتظار چنین اتفاقی را داشت؛ بنابراین با توجه به در پیش بودن سفر های نوروزی و اینکه محور چالوس همواره در تعطیلات به ویژه در ایام نوروز پرترافیک ترین محور مواصلاتی کشور می شود به نظر می رسد نمی توان این محور را تا قطعی شدن نتایج بررسی بازگشایی کرد. البته به گفته کارشناسان حتی اگر محور چالوس بازگشایی شود می تواند خطرآفرین باشد و بار ترافیکی سنگین در آن محدوده می تواند اتفاقات دیگری را رقم بزند.
البته فرهاد مهریاری - مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین آلات و راهدارخانه های سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای- پیش از این درباره محور چالوس به ایسنا گفته بود که این محور در نوع خودش و در زمانی که ساخته شده بی نظیر است و آن را باید با راه های مشابه ای که در دنیا ساخته شده مقایسه کنیم. شبیه به این راستا در چند نقطه اروپا از جمله آلمان و یونان و در آسیا و آمریکا وجود دارد، اما در حال حاضر بیشتر این راه ها به جز تعداد معدودی از آن ها از زیر بار ترافیکی خارج شده اند و به عنوان نماد و قدمت راهسازی در کشور از آن ها نگه داری می شود.
وی افزود: یکی از راهکار ها برای حفاظت از محور چالوس این است که بتوانیم محدودیت های عبور و مرور بیشتری در آن اعمال کنیم که البته طی سالیان گذشته این اتفاق تا حدودی رخ داده و به عنوان مثال عبور و مرور برای تریلی ها و اتوبوس ها با ممنوعیت و محدودیت های بسیاری روبرو شده است. البته باید سعی کنیم تا در زمان هایی که بارش های سنگین، طوفان یا بهمن در این محور رخ می دهد، عبور و مرور در آن را قطع کنیم تا برف روبی، نمک پاشی و دیگر اقداماتی که در نهایت به این محور آسیب می رساند در آن اتفاق نیافتد. چرا که هر گونه تغییر و دست بردن در این جاده می تواند آسیب زا باشد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران و تجهیز ماشین آلات و راهدارخانه های سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای ادامه داد: البته روسازی و به سازی محور چالوس برای استفاده تا بهره برداری کامل از آزادراه تهران-شمال می تواند یکی از راهکار های کوتاه مدت باشد، اما در شرایط کنونی این کار به ازای هر کیلومتر به حدود یک میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و در حال حاضر حدود 70 کیلومتر از این محور نیاز به اجرای این عملیات دارد.
با توجه به این شرایط بهتر است مسئولان سازمان راهداری و حتی مردم قید جاده چالوس را در ایام نوروز بزنند و از محور های جایگزین مثل فیروزکوه و حتی محور قزوین-رشت استفاده کنند تا مخاطره و حادثه جبران ناپذیری در ایام نوروز امسال به وقوع نپیوندد.
منبع: فرارو