جاهای دیدنی کلاردشت، بهشتی دور از دریا
به گزارش مجله ایرکا، کلاردشت مازندران در 54 کیلومتری چالوس، با اینکه دریا ندارد ولی سرسبز و خوش و خرم است. کلاردشت، دشت بسیار وسیعی در دامنه سلسله جبال البرز که با قله تخت سلیمان، شهر عباس آباد در کناره دریای خزر، کجور و چالوس و طالقان و کوه های الموت هم مرز است. اگرچه کلاردشت بیشتر با دریاچه ولشت شناخته می گردد، ولی به غیر از این دریاچه دیدنی، جاهای دیدنی کلاردشت بیشتر از این حرف هاست.
دریاچه ولشت، از پرطرفدارترین جاهای تماشای کلاردشت
یکی از پرطرفدارترین جاهای تماشای کلاردشت، دریاچه ولشت است. دریاچه ولشت در شمال شرقی کلاردشت واقع شده و از بین 28 دریاچه طبیعی و 9 دریاچه ایران که بر اثر ساخت سد به وجود آمده اند، جزو 10 دریاچه آب شیرین کشور محسوب می گردد. ولشت، طبیعت بسیار سرسبزی دارد، جاده ای که به دریاچه می رساندتان پر درختان کاج است.
شیرین بودن آب دریاچه باعث شده محل مناسبی برای زندگی ماهی هایی مثل قزل آلا، ماهی سفید، شاه کولی و اردک ماهی باشد. به همین علت هم هست که یکی از تصاویر همیشگی دریاچه مردمی هستند که برای ماهی گیری به نزدیکش آمده اند.
دریاچه ولشت 20 متر عمق دارد که این عمق در اطراف دریاچه 9 متر و در وسط آن 18 متر است. بنابراین آب تنی و شنا در ولشت، می تواند تجربه ای لذت بخش و در عین حال تلخ باشد. اگر شنا بلدید نیست بهتر است خودتان را جور دیگری در کنار این دریاچه سرگرم کنید. مثلا با قایق سواری که امکاناتش موجود است.
اگر قصد ماندن در اطراف دریاچه را دارید می توانید هم در هتل ها و ویلاهای اطراف دریاچه بمانید و هم در کنارش چادر بزنید. برترین فصل رفتن به ولشت بهار و تابستان است، چون در پاییز و زمستان دمایش به شدت پایین می آید.
راستا دسترسی: برای رسیدن به دریاچه ولشت، در محور چالوس به تهران، 23 کیلومتر بعد از پل کجور و 3 کیلومتر قبل از مرزن آباد یک راه آسفالته به سمت غرب وجود دارد که شما را از جاده اصلی جدا می نماید. بعد از ورود به جاده و کمی که بروید به روستای کردی چال می رسید. از روستا یک راه خاکی وجود دارد که شما را به ولشت می رساند.
جاده کلاردشت به عباس آباد، تصویر یک رویا
25 کیلومتر جاده در دل جنگل، تصویری رویایی است که می توان به راحتی محققش کرد. جاده کلاردشت به عباس آباد یکی از قشنگ ترین جاده های ایران و در مواقعی از بکرترین آنهاست. اگرچه جاده با مشکلاتی نیز روبه روست. مثل اینکه پای ساخت و سازها به این منطقه هم رسیده. آسفالت جاده حال و روز خوشی ندارد و راندن در آن را مشکل نموده. ولی همه این دلایل باعث نمی گردد که خودمان را از یکی ازتماشای ترین و خوش هواترین جاده های ایران محروم کنیم. در طول جاده آلاچیق ها و استراحتگاه هایی هم هست که میتوان غذاهای محلی شمال را در آنها امتحان کرد.
دهکده و روستای مازیچال، بکر و خوش آب و هوا
مازی در گویش مازنی یعنی بلوط و چال یعنی گودال، بنابراین مازیچال یعنی جایی است با درختان بلوط فراوان. یکی از بکرترین ییلاقات ایران مازیچال است. مازیچال در 20 کیلومتری کلاردشت و ارتفاع 2600 متری از سطح دریا قرار گرفته و به خاطر اقیانوس تمام نشدنی ابرهایش و منظره وسیعی که از ارتفاعش می توان دید، از دریای نیلگون گرفته تا جنگل، به بهشتی می ماند. مردم روستای مازیچال که بیشترا دامدارند، از اواخر خرداد تا اوایل پاییز را در این منطقه هستند و بعد به منطقه ها گرمتر نقل مکان می نمایند. برترین زمان رفتن به مازیچال هم همین موقع است. بهارها، مازیچال پوشیده از گل های بنفشه و پامچال می گردد و صدای زنگوله گله ها تپه هایش را پر می نماید. اگر به مازیچال رفتید خوردن نان داغ و تازه تنوری اینجا را که به دست زنان روستا پخته می گردد، از دست ندهید.
نکنه دیگر در خصوص این منطقه که بد نیست بدانید اینکه جنگل مازیچال از جنگل های هیرکانی است. یعنی از نوع جنگل هایی که امید ثبت جهانی شان نیز می رود. بیشتر گردشگران سفر یک روزه به این روستا دارند و معمولا در این این روستا نمی مانند. چون روستا فاقد امکاناتی مثل روشنایی است. کلبه های این روستا هم تنها در تابستان قابل سکونت است. بنابراین اگر خواستید در این منطقه چادر بزنید وسایل کامل کمپینگ و لباس گرم همراه داشته باشید.
راستا دسترسی: اگر مبدا را تهران در نظر بگیریم باید از جاده چالوس تا مرزن آباد رفته سپس به سمت کلاردشت بروید. بعد از میدان بزرگ کلاردشت راستاتان را تا کیلومتر 2 جاده عبا س آباد ادامه دهید تا به کرد محله برسید.