طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی اصیل بدون لپه؛ فوت و فن های خوش عطر شدن

به گزارش مجله ایرکا، خورشت کنگر هم مثل خیلی از غذاهای دیگر ایرانی، در شهرهای مختلف به شکل های متفاوتی درست می گردد. برخلاف روش رایج در تهران که خورش کنگر اغلب با لپه همراه است، شیرازی ها ترجیح می دهند این خورشت را تنها با کنگر و سبزیجات معطر و بدون استفاده از لپه درست نمایند تا عطر و طعم کنگر در خورشت غالب باشد. پیش از این طرز تهیه خورش کنگر با لپه را آموزش داده ایم، این بار با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی را هم به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی اصیل بدون لپه؛ فوت و فن های خوش عطر شدن

مواد لازم برای تهیه خورشت کنگر شیرازی

  • گوشت خورشتی 200 گرم
  • کنگر 750 گرم
  • پیاز میانه 2 عدد
  • آب لیموی تاز یک چهارم پیمانه
  • جعفری 250 گرم
  • نعناع 50 گرم
  • نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به میزان لازم

مراحل طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی

مرحله اول: آماده سازی کنگر و سبزیجات

ابتدا باید کنگر و سبزیجات را بشویید و بگذارید خشک شوند. سپس ابتدا کنگرها را در ابعاد مناسب (نه خیلی درشت که ظاهر بدی به خورشت دهند و نه خیلی ریز که در خورشت دیده نشوند) خرد نموده و سرخ کنید. پس از آن سبزیجات را هم خرد نموده و در میزانی روغن سرخ کنید.

نکته: در صورت دلخواه می توانید از سبزیجات قورمه سبزی هم در این خورشت بهره ببرید.

مرحله دوم: سرخ کردن گوشت

بعد از آماده شدن کنگرها و سبزیحات، نوبت به گوشت می رسد. برای سرخ کردن گوشت، ابتدا پیاز را نگینی خرد نموده و همراه با میزان کافی روغن، در یک ماهیتابه، روی حرارت میانه سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی رنگ شد، گوشت ها را که به شکل مکعبی خرد نموده اید را داخل پیازها بریزید و تفت دهید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، ادویه ها، شامل زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید.

طرز تهیه خورشت قورمه سبزی با گوشت گوساله را هم در خبرنگاران بخوانید.

مرحله سوم: ترکیب گوشت با کنگر و سبزیجات

وقتی گوشت ها هم سرخ شدند، سبزیجات و کنگر های سرخ را به آن اضافه کنید و خوب با همدیگر مخلوط شان کنید. سپس 3 لیوان آب به خورشت اضافه کنید و در آن را بگذارید تا گوشت خوب بپزد.

طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت گوسفندی را هم بخوانید.

مرحله چهارم: اضافه کردن چاشنی خورشت

در آخر، میزان کافی نمک، دارچین و آب لیمو به خورشت خود اضافه کنید و اجازه دهید یک قل دیگر بخورد تا خورشت حسابی جا بیافتد و طعم دار گردد.

اگر خورشتتان شور شد از نکات گفته شده در محتوای برطرف شوری قورمه سبزی می توانید برای این خورشت هم یاری بگیرید.

نکات تکمیلی طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی

اما راز خوشمزه شدن خورشت کنگر در چند نکته کوچک نهفته شده است که نباید به راحتی از کنارشان بگذرید. در ادامه این نکات را به شما می گوییم.

از پیاز بیشتری در خورشت بهره ببرید

پیاز تاثیر خیلی زیادی روی طعم نهایی خورشت کنگر دارد پس در استفاده از آن دست ودلبازی کنید. بهتر است یک پیاز درشت یا دو عدد میانه بهره ببرید. فواید پیاز به همراه طرز تهیه پیاز کاراملی

از زعفران غافل نشوید

یکی از فوت های کوزه گری که آشپزهای حرفه ای برای خوش طعم و رنگ شدن خورشت کنگر به کار می برند، افزودن میزانی زعفران دم نموده به خورشت در دقایق سرانجامی پخت آن است.

اگر فوت و فن دم کردن زعفران خوش رنگ و خوش عطر را نمی دانید حتما به محتوای چطور زعفران دم نموده درست کنید سر بزنید.

چاشنی های ترش را امتحان کنید

اگر هوادار طعم های ملس و ترش هستید، حتما چند قطره آبلیمو یا میزانی آبغوره به خورش کنگر اضافه کنید تا طعم خورشت برایتان دل چسب تر گردد.

میزانی آلو یا گوجه سبز به خورشت اضافه کنید

برای اینکه خورشت کنگر یک طعم متفاوت و خاص به خود بگیرد، می توانید چند عدد آلو بخارا یا گوجه سبز تازه به خورش اضافه کنید.

پودر کنگر خشک هم اضافه کنید

برای درست کردن این خورشت معمولا فقط از کنگر تازه استفاده می گردد اما شما می توانید میزان کمی از کنگر خشک را هم آسیاب نموده و پودر آن را در خورش بریزید. این ترفند ساده باعث می گردد خورشت شما غلیظ تر و خوش عطرتر گردد.

استفاده از رب در خورشت کنگر

بعضی آشپزها، هنگام پخت خورشت کنگر میزانی رب گوجه فرنگی به آن اضافه می نمایند تا غذا رنگ و لعابی مجذوب کننده پیدا کند. اما عده ای دیگر ترجیح می دهند رب اضافه ننمایند تا خورششان تیره و غلیظ تر، شبیه به قورمه سبزی مجلسی باشد. بنابراین، اینکه در این خورش از رب بهره ببرید یا نه به سلیقه و ذائقه غذایی شما بستگی دارد.

در محتوای طرز تهیه خورشت کنگر اصیل ایرانی می توانید نکات بیشتری را برای درست کردن این خورشت خوشمزه ایرانی بخوانید.

بهار را با خوردن خورش کنگر شیرازی تمام کنید

خورشت کنگر شیرازی یکی از آن های غذاهای خوشمزه ایرانی است که با یک بار امتحان کردن، عاشقش می شوید. اگر تا به حال این طعم این خورشت را نچشیده اید، پیشنهاد می کنیم تا فرصت باقیست و فصل کنگر به سرانجام نرسیده دست به کار شوید و با یاری آموزش داده شده در این محتوا یک خورش کنگر لذیذ درست کنید. خرسند می شویم که تجربیات خودتان را هم در کامنت، با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 20 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 20 اردیبهشت 1404 گردآورنده: ccirca.ir شناسه مطلب: 1763

به "طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی اصیل بدون لپه؛ فوت و فن های خوش عطر شدن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت کنگر شیرازی اصیل بدون لپه؛ فوت و فن های خوش عطر شدن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید