60 درصد ظرفیت سدهای کشور خالی است، مسئله تامین آب شرب شهرها و روستاها را دنبال می کنیم
به گزارش مجله ایرکا، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید نمود: آب پشت سدهای کشور در مقایسه با سال گذشته 30 درصد کم تر شده و در صورت عدم اتخاذ تدابیر لازم حدود 500 شهر و 5 هزار روستا با بحران آب روبرو خواهند شد.
به گزارش خبرنگاران، محمد رضا رضایی کوچی در جمع خبرنگاران با اشاره به حضور وزیر نیرو در جلسه امروز بعد از ظهر کمیسیون عمران، اعلام کرد: در جلسه امروز کمیسیون میزبان وزیر نیرو بودیم. بحث تامین آب شرب روستاها و شهر ها در این نشست مورد آنالیز نهاده شد.امروز حداکثر 40 درصد ظرفیت سدهای کشور دارای آب بوده و 60 درصد ظرفیت سدها خالی می باشد. سال جاری نسبت به سال گذشته 30 درصد آب پشت سدها کم تر شده است. این به آن معناست که ما باید در توزیع آب دقت بیشتری داشته باشیم .
وی در ادامه اظهار کرد: بیش از 500 شهر ما دارای تنش آبی بوده و اگر ما فکری نکنیم درگیر بحران خواهند شد. بیش از 5 هزار روستا هم در تامین آب شرب ممکن است با بحران روبه رو شوند. امروز راهکارهای تامین آب شرب شهرها و روستاها در کمیسیون مورد ارزیابی نهاده شد. انتقال آب از دریا در بعضی از استان هایی که دارای آب ژرف هستند و مهار آب های سطحی و تکمیل پروژه های نیمه کاره 30 سد در سطح کشور از جمله مواردی بود که مطرح شد.
نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی، توضیح داد: به نظر می رسد یکی دیگر از راهکارها حرکت به سمت صرفه جویی در مصرف آب است. بعضی از مشترکین بی مهابا از آب استفاده نموده و به نوعی از یارانه بیشتری برخوردار شده اند. ما حداکثر یک چهارم تمام شده قیمت آب از مردم پول دریافت می کنیم. این امر باعث شده تا عده ای با مصرف غیرمعقول از یارانه بیشتری استفاده نمایند.
وی در ادامه تاکید نمود: اگر ما برای مشترکان پرمصرف جریمه بگذاریم یا اینکه با قیمت تمام شده پول آب را برای آنان محاسبه کنیم. قطعا آن ها به سمت صرفه جویی حرکت خواهند کرد. امروز بحث ها مفصلی در این زمینه شد و قرار شد کمیسیون عمران این موضوع را دنبال کند تا درآینده مشکل کمبود آب نداشته باشیم.
وی اضافه کرد: در بحث قطعی برق هم مباحثی مطرح شد چراکه با قطعی برق خیلی از پمپ های تامین آب شرب از کار می افتند. ما در قانون جهش فراوری مسکن که ساخت سالانه بیش از یک میلیون واحد مسکونی را پیش بینی نموده ایم قطعا احتیاج به تامین برق این منازل هم داریم. ما در هرحال حاضر بیش از 10 هزار کیلووات کمبود برق داریم طبیعتا با ساخت مسکن نو مصرف هم بالاتر می رود.
وی در خاتمه اعلام کرد: اکنون در حال برنامه ریزی برای تشکیل جلسه ای مشترک با وزیر نیرو، وزیر راه، وزیر اقتصاد، وزیر نفت و وزیر صمت هستیم. تا بتوانیم هماهنگی های لازم برای ایفای نقش هر حوزه برای اجرای قانون جهش فراوری و تامین مسکن را انجام دهیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا