حقایقی از خواص تغذیه ای نارنگی تانجلو Tangelos
به گزارش مجله ایرکا، نارنگی تانجلو منبع بسیار خوبی از فیبر خوراکی، پتاسیم، ویتامین C و تیامین است. این مقاله اطلاعات بیشتری در خصوص حقایق تغذیه ای این میوه ارائه می دهد.

مترجم: حمید وثیق زاده انصاری
منبع: راسخون
نارنگی تانجلو منبع بسیار خوبی از فیبر خوراکی، پتاسیم، ویتامین C و تیامین است. این مقاله اطلاعات بیشتری در خصوص حقایق تغذیه ای این میوه ارائه می دهد.
نارنگی تانجلو (میوه ای که از پیوند نارنگی و گریپ فروت به وجود می آید) یک نوع نارنگی است که بخاطر آبدار بودن و عطر و طعم ملایم و شیرین آن مورد توجه می باشد. اساساً دو نوع نارنگی تانجلوی معروف وجود دارد، نوع اول نارنگی مینیولا تانجلو Minneola tangelos ، و نوع دوم نارنگی اورلاندو تانجلو Orlando tangelos است. در مقایسه با پرتقال، نارنگی کوچکتر بوده و پوستی نرم تر و شل تر دارد که براحتی جدا می شود. این ویژگی ها، از نارنگی میان وعده ای ایده آل می سازد. در اینجا بعضی از حقایق جالب در خصوص این میوه را ذکر می کنیم.
نارنگی های تانجلو هم در بسیاری موارد به میوه هانی بل honeybell معروفندکه یک میوه پیوندی است.
آنها پیوندی از پوملو / گریپ فروت pomelo/grapefruit و پرتقال ماندارین هستند. نوع مینیولا تانجلو، بخاطر شکل دستگیره یا دکمه مانند آن در قسمت ساقه، و رنگ نارنجی پررنگش قابل تشخیص است.پرتقال های ماندارین، پیوند نارنگی با پرتقال هستند.
نارنگی هم رنگ نارنجی پررنگی دارد و بافت پوستش زبر بوده که به راحتی پوست آن کنده می شود.
ارزش غذایی
یک نارنگی تانجلو کوچک، حدود 32 کالری دارد. ارزش غذایی یک وعده کوچک از این میوه عبارتند از: ارزش غذایی | روزانه |
چربی کل | 08ر0 گرم |
چربی اشباع شده | 01ر0 گرم |
چربی اشباع نشده با چند پیوند مضاعف Polyunsaturated Fat | 017ر0 گرم |
چربی اشباع نشده تک گانه Monounsaturated Fat | 016ر0 گرم |
کلسترول | 0 |
مجموع کربوهیدرات | 99ر7 گرم |
فیبر خوراکی | 16 گرم |
پتاسیم | 123 میلی گرم |
پروتئین | 64ر0 گرم |
قند | 36ر6 گرم |
ویتامین A | 0 |
ویتامین C | 160 گرم |
کلسیم | 99ر7 گرم |
آهن | 0 |
مزایای آن برای سلامتی
منبعی عالی از ویتامین C و فلاونوئیدها.به درمان و جلوگیری از سرماخوردگی و عفونت های گلو یاری می نماید.
برای درمان عفونت های مجاری ادراری، و سایر مسائل مربوط به تنفس مانند آسم و برونشیت مفید است.
بعلاوه از آسیب های وارد شده بوسیله رادیکال های آزاد جلوگیری بعمل آورده، از این رو، مانع از پیری زودرس می شود.
برای سیستم ایمنی بدن مفید می باشد.
از ابتلا به بسیاری از سرطانها و عفونتهای ویروسی ممانعت بعمل می آورد.
منبع خوبی از فیبر خوراکی است. بنابراین، این میوه ها به خصوص برای افرادی که هدف کاهش وزن دارند، مفید است.
فیبر موجود در آن هم به منظور جلوگیری یا برطرف یبوست مفید بوده و خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
یک میوه کوچک از آن در حدود 3% ارزش روزانه کلسیم جهت تقویت استخوان را فراهم می نماید.
چیدن میوه
میوه هایی را انتخاب کنید که نسبت به میزان شان نرم و سنگین بوده و دارای پوست صافی باشند.این میوه بایستی رنگ نارنجی تیره متمایل به قرمز داشته باشد.
از نارنگی های تانجلویی که رنگ کدر دارند یا پوستی خشن و پر از برآمدگی دارند استفاده نکنید.
خوردن میوه
می توانید این میوه را به صورت خام، پخته و یا در سالاد و غیره مصرف کنید.بهتر است این میوه خام خورده شود، زیرا پوست کندن آن آسان است. می توانید این میوه یا آب میوه را در وعده صبحانه میل کنید.
برشهای خام و تازه آن را می توان به سالاد اضافه کرد.
می توانید از نارنگی تانجلو در دستور العمل هایی که برای پخت و پز احتیاج به پرتقال دارند، بهره ببرید، اما آنها را در اواخر زمان پخت اضافه نمایید تا این میوه شکل خود را از دست ندهد یا از هم نپاشد.
نارنگی های تانجلو را می توان در دمای اتاق به مدت 2 تا 3 روز نگهداری کرد و یا در یخچال قرار دهید تا مدت طولانی تر حفظ شوند. بنابراین، از نکات فوق استفاده نموده تا برترین آنها را انتخاب نموده و از خوردنشان لذت ببرید!
/ج
منبع: راسخون