11 سبزی تیره رنگ و خواص چشمگیر آنها

به گزارش مجله ایرکا، سبزیجات تیره رنگ، مانند تمام سبزیجات غیر نشاسته ای، دارای کالری کم و فیبر زیاد هستند. مصرف این سبزیجات باعث احساس سیری طولانی مدت، کاهش سطح کلسترول و بهبود عملکرد دستگاه گوارش می گردد.

11 سبزی تیره رنگ و خواص چشمگیر آنها

این نکته ثابت شده که مصرف سبزیجات تیره رنگ مانند کلم، کاهو، اسفناج، سبزی تربچه و ... باعث کنترل موثر قند خون بخصوص در زنان مبتلا به دیابت حاملگی می گردد.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، این سبزیجات منابع خوبی از کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن، گزانتین، لوتئین و نیز فولات و فیبر به همراه ساپونین ها و فلاوونوئیدها هستند:

- آووکادو؛ محافظ چشم: یک عدد آووکادوی میانه حاوی 23 گرم چربی اشباع نشده است که خاصیت کاهنده کلسترول بد خون را دارد. کارشناسان تغذیه اعلام نموده اند که آووکادو حاوی لوتئین است؛ آنتی اکسیدانی که به حفظ سلامت چشم یاری می نماید. آووکادو سرشار از ویتامین E نیز بوده و تحقیقات نشان می دهد کسانی که سطوح مناسبی از این ویتامین را دریافت می نمایند، در معرض خطر کمتر ابتلا به آلزایمر هستند.

- کلم پیچ؛ مبارزه با سرطان: کلم پیچ از جمله سبزیجات چیلیایی است که مانند همه انواع کلم ها ترکیبات گیاهی ضد سرطان و ویتامین ث دارد. مصرف کلم پیچ باعث افزایش قدرت استخوان ها می گردد ضمن این که ویتامین K موجود در آن محافظ سلامت چشم، ویتامین A موجود در آن تقویت نماینده سیستم ایمنی بدن و چربی های امگا 3 موجود در آن خواص ضد التهابی دارد.

- کلم بروکسل؛ کاهش فشار خون: یکی از سبزیجات سرشار از ویتامین های آ و ث است که مصرف آن منجر به کاهش فشار خون می گردد.

- کیوی؛ سرشار از فیبر: تحقیقات نشان می دهد که کیوی دو برابر پرتقال ویتامین ث دارد و پتاسیم آن نیز از موز بیشتر است. مصرف کیوی فیبر مورد احتیاج روزانه و مقدار احتیاج به ویتامین ای را رفع می نماید.

- سویا؛ کاهش کلسترول: این دانه ها علاوه بر این که منبع غنی از پروتئین هستند، می توانند با جایگزین شدن با گوشت قرمز مقدار کلسترول بد خون را کاهش دهند.

- چای سبز؛ سوپر قهرمان سلامت: این نوع چای سرشار از آنتی اکسیدان هایی برای مبارزه با بیماری های قلبی، بعضی سرطان ها، دیابت، بیماری التهابی روده و .... است.

- ریحان؛ از بین برنده التهاب: این گیاه با ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها لود شده و منبع غنی از ویتامین کا و آهن است. برگ ریحان خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی دارد.

- جلبک دریایی؛ ضد ویروس: این گیاه نیز علاوه بر اینکه دوز مناسبی از آهن را در خود دارد، دارای خواص ضد التهابی و ضد ویروسی است.

- لوبیا سبز؛ کنترل قند خون: علاوه بر این که سرشار از فیبر است به کاهش کلسترول خون نیز یاری می نماید و منجر به ثبات قند خون می گردد. لوبیا سبز یک انتخاب مناسب برای افراد مبتلا به دیابت است.

- فلفل سبز؛ سرشار از آنتی اکسیدان: انواع فلفل سرشار از لیکوپن برای مبارزه با سرطان هستند؛ اما فلفل سبز منبع بسیار خوبی از مواد مغذی مهم از جمله ویتامین ث، بتاکاروتن، فولات و ویتامین کا است.

- مارچوبه؛ محافظ سلامت روده: این سبزی بهاری غنی از ویتامین های کا، آ، ث و فولات است. بعلاوه دارای تعدادی از مواد مغذی ضد التهابی است. مارچوبه دوز سالمی از اینولین را دارد؛ پری بیوتیکی که منجر به افزایش سلامت روده و دستگاه گوارش می گردد. مارچوبه سرشار از فیبر است و هر فنجان آن 3 گرم فیبر دارد. اسید آمینه موجود در مارچوبه به نام آسپاراژین به دفع مواد زائد از بدن یاری می نماید.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرادید
انتشار: 31 فروردین 1402 بروزرسانی: 31 فروردین 1402 گردآورنده: ccirca.ir شناسه مطلب: 1571

به "11 سبزی تیره رنگ و خواص چشمگیر آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "11 سبزی تیره رنگ و خواص چشمگیر آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید