خبرنگاران دو برابر آب سد زاینده رود هم جوابگوی احتیاج تالاب گاوخونی نیست

به گزارش مجله ایرکا، تهران - خبرنگاران - مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب ها سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر دو برابر آب سد زاینده رود هم وارد تالاب گاوخونی گردد باز هم جوابگوی احتیاج امروز این تالاب نیست چون بارگذاری های بیش از حد در چند سال گذشته شرایط را برای آن بسیار سخت نموده است.

خبرنگاران دو برابر آب سد زاینده رود هم جوابگوی احتیاج تالاب گاوخونی نیست

به گزارش خبرنگار خبرنگاران، مسعود باقرزاده کریمی روز سه شنبه در نشست خبری به مناسبت فرارسیدن دو فوریه (14 بهمن) روز جهانی حفاظت از تالاب ها اضافه نمود: شرایط تالاب گاوخونی مناسب نیست باید سالانه 176 میلیون متر مکعب آب وارد این تالاب گردد که در چند سال اخیر محقق نشده، در چند سال گذشته حتی پنج میلیون متر مکعب آب هم وارد تالاب گاخونی نشده، همه باید خود را در قبال شرایط کنونی این تالاب مسول بدانیم.

وی گفت: زمانی که در بالا دست تالاب گاوخونی کار کشاورزی انجام می گردد باید سهم تالاب در پایین دست در نظر گرفته گردد اما در مقطعی قرار داریم که در این حوضه بیش از توان بارگذاری اجرا شده و صنعت، کشاورزی و جمعیت گستردگی زیادی یافته است.

باقرزاده کریمی ادامه داد: حساس ترین حوضه هایی که شوراهای فرابخشی برای آنها شکل گرفته تالاب گاوخونی و زاینده رود است که بر روی هر متر مکعب آب این حوضه بحث می گردد، اما در چند سال گذشته باعث توسعه بسیار غلطی بودیم که در طول زمان باید اصلاح گردد، برای شرایط کنونی تالاب گاوخونی دست همه باید بالا باشد و متاسفیم از اینکه این تالاب قربانی توسعه افسارگسیخته شده است.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب ها سازمان حفاظت محیط زیست درباره اینکه سهم اقدامات و بارش در احیای تالاب ها چقدر است، گفت: سال آبی گذشته سال پرآبی در کشور بود و منابع آبی خوبی به تالاب ها سرازیر شد، البته نمی توانیم تفکیک کنیم که چقدر رهاسازی آب و چقدر بارش ها در شرایط مطلوب تالاب ها نقش داشتند اما وزارت نیرو ادعا می نماید که حجم خوبی از حقابه را رها سازی نموده است.

باقرزاده کریمی درباره اینکه وزارت نیرو می خواهد سند تالاب انزلی را به نام خود بزند، گفت: قوانینی که در وزارت نیرو وجود دارد نشان می دهد که تعیین حد و بستر حریم رودخانه ها؛ تالاب ها و به طور کلی هر اکوسیتسم آبی بر عهده وزارت نیرو است البته این کار با نظارت کامل سازمان حفاظت محیط زیست انجام می گردد در جاهایی هم محیط زیست این کار به طور مستقل انجام داده و وزارت نیرو تایید نموده بنابراین اینکه گفته می گردد می خواهد به نام خود سند بزند را رد می کنم.

وی اضافه نمود: نکته کارشناسی در این زمینه است که تالاب به لحاظ اکولوژیک نوعی زیستگاه است و مدیریت آن کاری تخصصی است و به متخصصان خبره ای احتیاج دارد در حالی که چنین متخصصانی در وزارت نیرو یافت نمی گردد، بنابراین بعید می دانم که دنبال چنین کاری باشند، من این خبر را رد می کنم.

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب ها سازمان حفاظت محیط زیست درباره خبر حذف نام رامسر از لوگوی کنوانسیون بین المللی رامسر گفت: نام رامسر از لوگوی رسمی کنوانسیون رامسر که معاهده ای بین المللی و در راستای حفاظت از تالاب های ارزشمند است، حذف نشده، آن چیزی که در فضای مجازی مشاهده می گردد لوگوی کنوانسیون نیست بلکه پوستر پنجاهمین سالگرد کنوانسیون رامسر است، این هم سلیقه ای است و ممکن است هر سال با یک تفکری چاپ گردد، در حالی که در پوسترهای سال های قبل هم نام رامسر نبود.

وی از اهل رسانه خواست تا به این خبرها دامن نزنند و بهانه دست دشمنان ندهند چون حذف نام رامسر از این کنوانسیون ممکن نیست.

کنوانسیون رامسر یک معاهده بین المللی است که دوم فوریه سال 1971 میلادی در شهر رامسر به تصویب رسید، این کنوانسیون مربوط به تالاب های مهم بین المللی به ویژه تالاب های زیستگاه پرندگان آبزی است که در ابتد با حضور نمایندگان 18 کشور شکل گرفت و اکنون 171 کشور عضو آن هستند.

سال جاری دوم فوریه برابر 14 بهمن ماه روز جهانی تالاب ها در سراسر کشور گرامی داشته می گردد.

منبع: ایرنا
انتشار: 14 اسفند 1399 بروزرسانی: 14 اسفند 1399 گردآورنده: ccirca.ir شناسه مطلب: 812

به "خبرنگاران دو برابر آب سد زاینده رود هم جوابگوی احتیاج تالاب گاوخونی نیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران دو برابر آب سد زاینده رود هم جوابگوی احتیاج تالاب گاوخونی نیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید