طرز تهیه حلوای گل سرخ (گل محمدی) خوش عطر و لذیذ
به گزارش مجله ایرکا، حلوای گل سرخ نوعی حلوای مقوی و پرخاصیت تهیه شده از آرد گندم و پودر گل سرخ است که دارای عطر فوق العاده ای بوده و به عنوان دسر یا میان وعده استفاده می گردد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - حلوا نوعی شیرینی است که اگرچه به روش های مختلف و با مواد متنوعی درست می گردد، ولی هرگاه سخن از آن به میان می آید ذهن انسان به سمت حلوای تهیه شده از آرد بو داده متمایل می گردد که به منظور مراسم عزاداری و خیرات برای اموات مورد استفاده قرار می گیرد. حلوای گل سرخ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ماده اصلی به کار رفته در تهیه آن آرد بو داده است، اما در این نوع حلوا استفاده از پودر گل سرخ و گلاب به آن عطر فوق العاده ای می بخشد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه حلوای گل سرخ را آموزش دهیم.
طرز تهیه حلوای گل سرخ
مواد لازم | |
آرد گندم | 600 گرم |
روغن جامد یا کره | 400 گرم |
پودر گل سرخ محمدی | 1 لیوان سرخالی |
گردو یا بادام پودر شده | 1 لیوان سرخالی |
پودر شکر | 3.5 لیوان |
عسل | 100 گرم |
گلاب | 1/2 لیوان |
پودر هل | 1/2 قاشق چایخوری |
پودر پسته و پودر گل سرخ برای تزیین | به میزان لازم |
دستور تهیه
- روغن جامد یا کره را در قابلمه ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب گردد.
- آرد را به روغن اضافه نموده و آغاز به هم زدن کنید تا آرد و روغن مخلوط شوند.
- مخلوط آرد و روغن را بر روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا آرد به صورت یکنواخت بو داده شده و بوی خامی آن گرفته گردد.
- وقتی رنگ آرد کمی تغییر کرد و به رنگ کرمی درآمد، حرارت را خاموش کنید.
- سپس پودر گل سرخ، گلاب، عسل، پودر هل، پودر شکر و پودر بادام یا گردو را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند و خمیر نرم و لطیفی حاصل گردد.
- خمیر حاصل را روی سطح صافی قرار داده و آن را با وردنه تا ضخامت 2 سانتیمتر پهن کنید.
- خمیر را بسته به سلیقه خود با قالب یا کاتر مورد نظر برش زده و برش ها را در ظرف سرو بچینید.
- برای تزیین، مقداری پودر پسته یا پودر گل سرخ روی برش های حلوا بپاشید.
حلوای گل سرخ از جمله شیرینی های خوشمزه است که گاه به عنوان دسر پس از غذای اصلی سرو می گردد و گاه به عنوان یک میان وعده مغذی همراه با چای مورد استفاده قرار می گیرد. وجه تمایز این حلوا با حلوا های دیگری نظیر ترحلوا، حلوای سه آرد و حلوای زعفرانی، استفاده از پودر گل سرخ یا گل محمدی در تهیه حلوا است. گل محمدی، گلی با رنگ صورتی ملایم و با عطر قوی است. کاربرد های خوراکی این محصول در صنایع غذایی بیشتر در تهیه شربت گل سرخ، مربای گل سرخ، شیرینی، بستنی، چای یا دمنوش گل سرخ بوده که با طبعی معتدل تا کمی سرد و خشک می تواند صفرا و بلغم را در بدن از بین ببرد. از دیگر خواص مهم گل سرخ می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- آرامش بخشی، ضد افسردگی، تسکین سیستم عصبی، برطرف پرخاشگری و درمان بی خوابی
- تاثیر مفید و شگفت انگیز در درمان بیماری آلزایمر
- درمان تپش قلب، بازکنندگی عروق بسته قلب و دارا بودن خاصیت ضد اسپاسم
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست با استفاده از برگ های تازه گل سرخ
- درمان اسهال با استفاده از برگ های خشک شده گل سرخ
- درمان زخم روده با استفاده از روغن گل سرخ
- درمان مسائل و بیماری های ریوی با استفاده از عصاره برگ گل سرخ
- درمان شکستگی ها با استفاده از ضماد غنچه گل سرخ
- کاهش دهنده درد مفاصل و تقویت کننده دستگاه اسکلت بدن
- بهبود سلامت و زیبایی پوست با استفاده از خنک کردن پوست و کاهش التهاب آن
- شادابی و طراوت پوست و کاهش چین و چروک آن با استفاده از انواع ماسک گل سرخ
- التیام بخشی زخم های عمیق و از بین بردن جای زخم های آبله مرغان
- درمان اگزما و مسائل پوستی، درمان زگیل، از بین بردن جای سوختگی و تسکین درد های ناشی از سوختگی با استفاده از ضماد غنچه تازه گل سرخ
- برطرف بوی عرق بدن با استفاده از پودر غنچه گل سرخ
- قطع خونریزی و بهبود جای زخم های عمیق با استفاده از ریختن پودر گل سرخ بر روی زخم
- کاهش چربی خون، بهبود مسائل غدد درون ریز، هضم بهتر غذا، یاری به گردش خون، محافظت از معده و کبد، پاکسازی کبد و کیسه صفرا و یاری به ترشح مایع صفراوی.
شما چگونه حلوای گل سرخ را تهیه می کنید؟ دیدگاه ها و تجربیات خود را به وسیله بخش ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید
منبع: setare.com