فرنی انجیر را از این به بعد به این روش بپز تا حسابی مقوی بشه!

به گزارش مجله ایرکا، فرنی انجیر یکی از است. فرنی با انجیر ساده یا با انواع مغز مثل مغز گردو را می توان مثل انواع فرنی به عنوان یک کامل و مقوی و یا در وعده افطار و یا به عنوان یک دسر ماه رمضانی سرو کرد. در این مقاله از در، به آموزش طرز تهیه فرنی انجیر و نکات مهم طبخ و فوت و فن های خوشمزه تر شدنش می پردازیم.

فرنی انجیر را از این به بعد به این روش بپز تا حسابی مقوی بشه!

مواد لازم جهت تهیه فرنی انجیر خانگی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
شیر (سرد و ترجیحا پرچرب)2 لیوان فرانسوی دسته دار
انجیر خشک10 عدد
آرد گندم2 قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت2 قاشق غذاخوری
گلاب2 قاشق غذاخوری
دارچین، خلال پسته و خلال بادام و گل محمدی خشکبرای تزیین فرنی انجیر

مدت آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان پخت فرنی انجیر: 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه فرنی ساده با انجیر

فرنی انجیر به علت دارا بودن سرشار از کلسیم، کربوهیدرات و انواع ویتامین است و به همین علت یک میان وعده مقوی به ویژه برای بچه ها و نوزادان به شمار می رود. این دسر خوشمزه ایرانی به خصوص در فصول پاییز و زمستان به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از سرماخوردگی یاری می نماید.

مرحله اول: انجیر خشک را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه فرنی انجیر، حدود ده عدد انجیر خشک () را در میزانی آب جوش قرار دهید و چند دقیقه زمان بدهید تا کاملا نرم شوند. سپس انجیرها را آبکش کنید و صبر کنید تا آب اضافه از آن ها خارج گردد.

انجیر خشک را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.

مرحله دوم: انجیرها را له کنید

بعد از آبکش کردن انجیرها باید آنها را کاملا له کنید. با هر وسیله ای که در اختیار دارید مانند گوشتکوب برقی یا مخلوط کن انجیرهای نرم شده را کاملا له کنید تا به شکل پوره در بیایند.

مرحله سوم: آرد و نشاسته ذرت را ترکیب و الک کنید

پیش از آغاز به پخت فرنی انجیر، ابتدا آرد گندم و نشاسته ذرت را ترکیب کنید. این ترکیب را دو بار الک کنید. این کار از گلوله گلوله شدن آرد هنگام پخت جلوگیری می نماید و بافت نرم و یکدستی به فرنی انجیری می دهد.

می توانید برای تهیه آرد و نشاسته ذرت به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: شیر و آرد را مخلوط کنید

در یک قابلمه مناسب، شیر سرد را بریزید و آرد الک شده را به آن اضافه کنید. شیر و آرد را با قاشق یا لیسک هم بزنید تا آرد در شیر باز گردد و با هم کاملا مخلوط شوند. هم زدن را تا جایی ادامه دهید که آرد به صورت گلوله گلوله شده در شیر وجود نداشته باشد.

می توانید برای تهیه شیر به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله پنجم: مخلوط آرد و شیر را روی حرارت قرار دهید

در این مرحله از طرز تهیه فرنی با انجیر خشک، وقتی آرد کاملا در شیر حل شد، قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید شیر آغاز به حباب زدن کند. مخلوط آرد و شیر را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله ششم: شکر را اضافه کنید

برای فرنی تهیه شده با انجیر، در این مرحله باید شکر را اضافه کنید. شکر را نیز با بقیه مواد هم بزنید به طوری که کاملا در مایه فرنی انجیر حل گردد.

می توانید برای تهیه شکر به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: انجیر را به فرنی اضافه کنید

زمانی که مایه فرنی انجیری غلیظ شد انجیر را که از قبل آماده کردید و آن را به شکل پوره در آوردید به آن اضافه کنید و کاملا هم بزنید. دو تا سه دقیقه اجازه دهید تا انجیر خشک با دیگر مواد فرنی ترکیب گردد و حرارت ببینید.

مرحله هشتم: گلاب را اضافه کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه فرنی انجیر خشک، گلاب را اضافه کنید و بعد از آنکه عطر گلاب به خوبی در فرنی پخش شد، فرنی را از روی حرارت بردارید.

می توانید برای تهیه گلاب به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: فرنی انجیر را سرو کنید

بعد از آنکه فرنی به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید. فرنی را در ظرف های مناسب سرو کنید. صبر کنید تا کمی خنک گردد و سپس مطابق با سلیقه خود با پودر دارچین، خلال بادام، خلال بادام و گل محمدی یا هر مغزیجات دیگری که دوست دارید تزیین و سرو کنید.

دارچین، خلال پسته و خلال بادام را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از بخرید.

نکات مهم در طرز تهیه فرنی انجیر مجلسی

  • از آنجایی که انجیر طعم شیرینی دارد، می توانید از مقدار کمتری شکر در تهیه این فرنی بهره ببرید.
  • مرحله الک کردن آرد را حتما انجام دهید، این کار در بافت نهایی فرنی که با انجیر می پزید تاثیر زیادی دارد.
  • حتما و پیش از آنکه ترکیب فرنی را روی حرارت قرار دهید، آرد را در شیر سرد حل کنید. آرد در شیر داغ به خوبی حل نمی گردد و گلوله گلوله می گردد.
  • مهم ترین نکته در طرز تهیه فرنی انجیر، هم زدن مداوم آن روی حرارت ملایم است. اگر فرنی به خوبی هم نخورد، به غلظت مناسب نمی رسد و مواد در آن به صورت گلوله گلوله دیده می شوند.
  • فرنی را حتما به صورت داغ در ظرف مورد نظر بریزید، چون بعد از سرد شدن شکل پذیری خود را از دست می دهد.
  • برای آنکه بافت فرنی انجیری نرم تر گردد می توانید در مرحله آخر و بعد از به غلظت رسیدن مایه فرنی میزانی کره به آن اضافه کنید.
  • برای افزودن طعم و خوشمزه تر شدن فرنی، می توانید به مایه فرنی، میزانی پودر یا عرق هل، پودر کاکائو یا زعفران دم نموده اضافه کنید.
  • اگر مایه فرنی خیلی سفت و غلیظ گردد، بعد از سرد شدن، احتمال ترک خوردن آن بالا می رود.
  • اگر می خواهید فرنی شما غلیظ تر گردد، می توانید مقدار نشاسته را بیشتر در نظر بگیرید.
  • برای لطیف تر شدن بافت فرنی با انجیر از شیر پرچرب بهره ببرید، بعلاوه استفاده از خامه در تهیه این نوع از فرنی بافت آن را لطیف تر می نماید.
  • اگر در طرز تهیه فرنی از خامه نیز استفاده می کنید، توجه داشته باشید که خامه حتما به دمای محیط برسد و فرنی نیز کمی از داغی بیفتد و بعد خامه را اضافه کنید؛ در غیر این صورت خامه در فرنی بریده بریده می گردد.
  • برای درست کردن فرنی انجیر گردو کافی است میزانی مغز گردوی خرد شده به مایه فرنی اضافه کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن فرنی با انجیر

چرا فرنی انجیری گلوله گلوله می گردد؟

اگر شیر یا آب را به صورت گرم با آرد مخلوط نموده اید یا حرارت را در زمان پخت فرنی، زیاد نموده اید، بافت فرنی شما نرم و یکدست نمی گردد.

اگر فرنی تهیه شده با انجیر بیش از میزان غلیظ شد چه کار باید کرد؟

در صورتی که غلظت فرنی خیلی زیاد شد، میزانی کره یا خامه به فرنی اضافه کنید. برای گرم کردن دوباره فرنی هم کمی شیر یا آب اضافه کنید و بعد آن را سرو کنید.

چرا فرنی بعد از مدتی آب می اندازد؟

صبر کنید فرنی در دمای اتاق خنک گردد و سپس آن را در یخچال بگذارید تا سرد گردد. اگر فرنی را به صورت گرم در یخچال بگذارید آب می اندازد.

آیا می توان از انجیر تازه در تهیه فرنی انجیر استفاده کرد؟

بله. انجیر تازه دیگر احتیاجی به خیساندن ندارد و از همان ابتدا می توانید آن را به شکل پوره در بیاورید. فقط در نظر داشته باشید که ممکن است انجیر تازه کمی طعم تلخی به فرنی بدهد.

طرز تهیه فرنی انجیر برای نوزادان به چه صورت است؟

طرز تهیه فرنی انجیر برای نوزادان مطابق با مراحل ذکر شده است. فرنی انجیر به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان شش ماه به بالا یاری می نماید و بعلاوه برای سیستم هضم نوزادان نیز مفید است.

محصولات مرتبط

تخمه آفتابگردان رست شده با طعم سس رنچ 105 گرمی وی نات

29,900 تومان 38,000 تومان 21% تخفیف

بادام زمینی سرکه 35 گرم مزمز

12,900 تومان 15,000 تومان 14% تخفیف

زرشک ممتاز 250 گرمی آذوقه

90,900 تومان 99,000 تومان 8% تخفیف

زعفران نیم گرمی نوین زعفران

103,900 تومان 132,000 تومان 21% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

87,900 تومان 88,900 تومان 1% تخفیف

دارچین 75گرمی سلفونی گلستان

34,500 تومان 34,900 تومان 1% تخفیف

آرد ذرت 300 گرمی ترخینه

41,900 تومان 45,950 تومان 9% تخفیف

نشاسته گل سلفونی 50گرمی گلها

18,300 تومان 19,950 تومان 8% تخفیف

آرد سفید گندم 900 گرمی زر

33,900 تومان 34,300 تومان 1% تخفیف

آرد سفید 900 گرمی رشد

32,500 تومان 32,900 تومان 1% تخفیف

شیر کم چرب بطری 1000 گرمی کاله

36,500 تومان 36,900 تومان 1% تخفیف

عرق نعناع 650 میلی لیتری نادر

60,900 تومان 62,000 تومان 2% تخفیف

گلاب 900 میلی لیتری سمیه

127,900 تومان 130,000 تومان 2% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 4 مهر 1403 بروزرسانی: 4 مهر 1403 گردآورنده: ccirca.ir شناسه مطلب: 1663

به "فرنی انجیر را از این به بعد به این روش بپز تا حسابی مقوی بشه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرنی انجیر را از این به بعد به این روش بپز تا حسابی مقوی بشه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید