طرز تهیه شیر پسته غلیظ خانگی خوشمزه
به گزارش مجله ایرکا، شیر پسته نوعی نوشیدنی خنک و گوارا است که برای روزهای بلند تابستان می تواند یک میان وعده مغذی و خوشمزه باشد. با رعایت نکاتی مهم، این نوشیدنی غلیظ را می توان در خانه با بهترین کیفیت تهیه کرد. در این مطلب با طرز تهیه شیر پسته غلیظ خانگی خوشمزه با بستنی و بدون بستنی آشنا خواهید شد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - از ترکیب شیر با میوه، نوعی نوشیدنی حاصل می شود که در آمریکا اختراع شده و خود آمریکایی ها آن را (milk shake) می نامند، یعنی شیری که آن را با ماده دیگری آمیخته اند (این ماده در بیشتر موارد نوعی میوه یا آب میوه است، ولی ممکن است قهوه یا کاکائو هم باشد).
این نوشیدنی با گرداندن مقداری شیر تازه و میوه یا آب میوه در مخلوط کن برقی درست می شود و گاهی کمی شکر یا بستنی هم به آن اضافه می نمایند. میوه مورد استفاده ممکن است یک رنگ یا چند رنگ باشد.
باید توجه داشت که بیشتر میوه ها مقداری ترشی دارند و ترشی اگر به شیر گرم یا ولرم اضافه شود، شیر را می برد. از این رو شیری که با میوه آمیخته می شود باید قبلا سرد شده باشد.
یکی از نوشیدنی های گوارا و خوشمزه برای فصل گرما، شیر پسته است که از خواص شیر و خواص پسته برخوردار است و بسیار سالم و مقوی است. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه شیر پسته، شیر، پسته و شکر یا عسل است که با طعم دهنده هایی مزه دار می شود و افزودن آن ها سلیقه ای است. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه دو نوع شیر پسته با بستنی و بدون بستنی را به شما ارائه دهیم.
شیر پسته غلیظ خانگی بدون بستنی
مواد لازم | |
شیر یخ زده | 1.5 پیمانه |
شیر سرد | 1/2 پیمانه |
مغز پسته | 1/2 پیمانه |
هل | 4 دانه |
گلاب | 2 قاشق مرباخوری |
ثعلب | 1/2 قاشق چایخوری |
شکر (عسل) | 4 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- مغز پسته را با تخم هل و 1/2 پیمانه شیر سرد در مخلوط کن بریزید و بگردانید تا خمیر شود.
- اگر لازم بود با لیسک پلاستیکی خمیر پسته را از دیواره ظرف مخلوط کن بتراشید و دوباره بگردانید تا خمیر صاف شود.
- شیر یخ زده را به پسته اضافه نموده و چند ثانیه بگردانید تا خوب مخلوط شوند.
- شکر (عسل)، پودر ثعلب و گلاب را اضافه نموده و به مدت چند ثانیه بگردانید.
- مخلوط حاصل را در یخچال قرار دهید تا سرد شود، سپس در لیوان بریزید.
نکته: افزودن ثعلب به این نوشیدنی اختیاری است و فقط برای غلیظ تر شدن آن است.
شیر پسته غلیظ خانگی با بستنی
مواد لازم | |
شیر سرد | 2 پیمانه |
بستنی ساده | 2 لیوان |
شکر | 1-2 قاشق غذاخوری |
پودر مغز پسته | 50 گرم |
پودر یخ | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- شیر را با شکر و یک لیوان بستنی به مدت چند ثانیه در مخلوط کن بگردانید.
- پودر مغز پسته را اضافه نموده و بگردانید تا کاملا یکنواخت شوند.
- لیوان دوم بستنی را با خرده یخ در لیوان ها تقسیم کنید و شیر پسته را روی آن بریزید.
- روی لیوان ها را با مغز پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید.
میوه های خشکباری، یکی از منابع مهم و غنی از پروتئین و چربی هستند و امروزه منبع اصلی روغن های گیاهی خوراکی محسوب می شوند. پسته به عنوان یک محصول تجاری و ارزشمند در این گروه از مواد غذایی قرار گرفته و سرشار از مواد معدنی، پروتئین و ویتامین هاست.
شیر پسته که از ترکیب شیر و مغز پسته حاصل می شود، می تواند به عنوان یک میان وعده مغذی مورد استفاده قرار گیرد و نکته حائز اهمیت در این نوشیدنی، طعم پسته ای آن است که بسیار مطلوب می باشد. شیر پسته، حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین A، پتاسیم، سدیم، اسیدآسکوربیک، آهن و درصد بالای پروتئین است که استفاده از آن در رژیم غذایی روشی مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت چشم، جلوگیری از آلزایمر و سنگ کلیه است.
گفتنی است که مصرف یک انس مغز پسته (3/28) در روز می تواند بیش از 10 درصد احتیاج روزانه بدن را به کالری، فیبر غذایی، ویتامین B6، تیامین، فسفر، منیزیم و مس تامین کند.
امیدواریم این نوشیدنی خنک را درست کنید و در روز های گرم تابستان از خوردن آن لذت ببرید. شما می توانید با طرز تهیه و خواص انواع نوشیدنی در این سایت آشنا شوید و ما را از نظرات خود مطلع سازید.
منبع: setare.com