روایت خضریان از سنگ اندازی برخی دستگاه ها در جهت اجرای درگاه ملی مجوزها

به گزارش مجله ایرکا، سخنگوی کمیسیون اصل 90 گفت: وزارتخانه های صمت و کار موافقت اولیه را با صدور مجوز از طریق درگاه ملی اعلام کرده اند؛ اما گروهی از مسئولان در وزارتخانه های مزبور ضمن مخالفت، سنگ اندازی می کنند.

روایت خضریان از سنگ اندازی برخی دستگاه ها در جهت اجرای درگاه ملی مجوزها

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، علی خضریان عضو هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 مجلس درباره عدم اجرایی شدن سامانه G4B و تحقق نیافتن اهداف مدنظر برای این سامانه گفت: تبدیل شدن درگاه ملی مجوز های کشور (G4B.ir) به پنجره واحد صدور مجوز های کشور، علی رغم تاکیدات و زیرساخت های قانونی موجود تا به امروز فراهم نشده است که می توان در خصوص چرایی عدم توفیق در اجرای این قانون حتی بعد از گذشت یک سال، به دلایل عدیده ای اشاره کرد.

وی شرح داد: به عنوان یکی از دلایل عمده این موضوع که بیشتر در دولت دوازدهم فراگیر بود، می توان به اختلافات بین دستگاهی و عدم همکاری نهاد های مختلف با متولی اصلی این درگاه یعنی وزارت اقتصاد اشاره کرد. صدور مجوز، در حقیقت نوعی قدرت و حاکمیت را برای مراجع صدور به همراه دارد. از این روی، مقاومت در برابر کاهش قدرت را می توان به عنوان اصلی ترین انگیزه این مراجع برای مخالفت با درگاه ملی مجوز های کشور برشمرد.

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس اضافه نمود: علی رغم اینکه موضوع عدم همکاری دستگاه ها با نهاد متولی تا حدودی در دولت فعلی برطرف شده است و مطابق با شنیده ها وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت و تعاون، کار و رفاه اجتماعی موافقت اولیه خود را با صدور مجوز های مربوطه شان از طریق درگاه مذکور اظهار داشته اند؛ اما هنوز هم گام عملی در این خصوص برداشته نشده و همچنان گروهی از مسئولین مرتبط در همین وزارتخانه های مزبور ضمن مخالفت با این موضوع، در این راستا سنگ اندازی می کنند.

خضریان با اشاره به اینکه شرایط اخذ هر مجوز کاملا شفاف نیست، اظهار داشت: هر لحظه امکان دارد تا مطابق با بخشنامه مرجع صدور مجوز مربوطه، رویه اعطای هر مجوزی تغییر کند، بنابراین صدور مجوز از طریق پنجره واحد ابتدا نیازمند بررسی، تدقیق و شفاف شدن فرآیند صدور مجوز ها در هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار، به عنوان متولی اصلی و قانونی این موضوع، است.

وی با بیان اینکه اطلاعات موجود در درگاه ملی مجوز های کشور، کسب وکارمحور نیست، گفت: همین موضوع سبب سردرگمی کاربران در ارائه درخواست خواهد شد. به این معنی که کاربر در زمان مراجعه به درگاه ملی مجوز های کشور، قصد ارائه درخواست مجوز برای راه اندازی کسب وکار خاصی را دارد؛ اما در این درگاه با انبوهی از مجوز های مستقل روبرو می شود و نمی داند که برای نیل به هدف نهایی خود باید چه قدم هایی را طی کند و چه راستای پیش روی وی قرار گرفته است.

سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس اضافه نمود: پیچیدگی نظام استعلامات درون سازمانی و بین سازمانی، کاغذی بودن بخشی از فرآیند های درون سازمانی و فقدان نظام ارجاع بین دستگاهی، همگی دست به دست هم داده اند تا این مهم حداقل در زمان حاضر، نتواند به طور کامل محقق شود.

خضریان با ارائه پیشنهاد برای اجرایی شدن درگاه ملی مجوز ها به پنجره واحد صدور مجوزها، اظهار کرد: با توجه به تمام ملاحظات بیان شده، پیشنهاد می شود که در حال حاضر ضمن اولویت بندی، طرحی چند مرحله ای به منظور تبدیل تدریجی درگاه ملی مجوز های کشور به پنجره واحد صدور مجوز ها آماده شود.

وی تاکید کرد: گام های عملیاتی برای ایجاد پنجره واحد صدور مجوز ها به ترتیب اولویت شامل بازتنظیم اطلاعات موجود در درگاه G4B به صورت کسب وکار محور، تفکیک مجوز های تایید محور از طریق هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار و هیئت وزیران، بررسی، تدقیق و شفاف کردن فرآیند اخذ مجوز های تاییدمحور کسب وکار ها به ترتیب اولویت در هیئت مقررات زدایی و بهبود محیط کسب وکار پیشنهاد می شود.

کننده مردم تهران در مجلس گفت: اطلاع رسانی عمومی شرایط و ضوابط مصوب و طراحی درگاه ملی مجوز های کشور بر مبنای ضوابط مذکور، الکترونیکی کردن فرآیند ثبت درخواست، ارجاع به مرجع صدور مجوز اصلی و صدور مجوز در ظرف زمانی توافق شده، از طریق درگاه به ترتیب اولویت تعیین شده یا دستگاه های داوطلب و تعمیم اولویت به کسب وکار های تازه و راه اندازی فرآیند ثبت و صدور الکترونیکی مجوز با موضوع آن ها نیز از دیگر پشنهادات و راهکار های این موضوع است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 29 اسفند 1400 بروزرسانی: 29 اسفند 1400 گردآورنده: ccirca.ir شناسه مطلب: 1331

به "روایت خضریان از سنگ اندازی برخی دستگاه ها در جهت اجرای درگاه ملی مجوزها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روایت خضریان از سنگ اندازی برخی دستگاه ها در جهت اجرای درگاه ملی مجوزها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید