روش های پس انداز کردن پول؛ چگونه پول پس انداز کنیم؟

به گزارش مجله ایرکا، اگر چه خرج کردن پول جذابیت زیادی دارد و شاید در شمار یکی از هیجان انگیزترین تفریحات به شمار رود؛ اما پس انداز کردن پول نیز در جای خود مهم است و باید به شکلی در اولویت قرار بگیرد.

روش های پس انداز کردن پول؛ چگونه پول پس انداز کنیم؟

گاهی اوقات بهترین راه برای شروع پس انداز کردن پول، آگاهی صحیح از منابع اقتصادی خویش و تغییر شکل عادات خرج کردن است. ممکن است بتوانید با درک بودجه و احتیاجهای واقعی خود، پول بیشتری از آن چه پیش تر پس انداز می کرده اید، کنار بگذارید. هر آن قدر که پس انداز ماهیانه شما افزایش یابد، انگیزه و شوق بیشتری برای ادامه این راه به دست خواهید آورد و این چرخه به همین شکل پیش خواهد رفت.

برای صرفه جویی موثر در هزینه ها، باید هر دو استراتژی بلندمدت و تاکتیک های کوتاه مدت را در نظر داشته باشید. در حالی که ممکن است شما نتوانید تمام عادت های خرج کردن خود را در یک شب اصلاح کنید، اما هر کسی می تواند یاد بگیرد که چطور پول پس انداز کند. از همین امروز شروع کرده و به فرمول هزینه کردن خود، سر و سامانی جدی بدهید.

در ادامه به روش های موثری در راستا پس انداز کردن پول بیشتر می پردازیم که می توانند در صرفه جویی و افزایش عدد پس انداز شما موثر باشند.

بهترین روش های پس انداز کردن پول

1. بودجه بندی

اولین قدمی که باید بردارید، ایجاد بودجه بندی است. پول شما از کجا می آید و در چه جاهایی خرج می گردد؟ باید از قانون معروف و کارآمد 30/20/50 برای ساماندهی بهره ببرید. در این قانون گفته می گردد که 50 درصد از درآمد شما باید به موارد ضروری ماننده اجاره منزل و غذا اختصاص داده گردد. 20 درصد باید پس انداز شده و 30 درصد نیز صرف سرگرمی های شخصی گردد.

2. پس انداز اتوماتیک

اگر قرار باشد که هر ماه خودتان به صورت شخصی بخشی از درآمد را کنار بگذارید، احتمالا این امر با چالش هایی روبرو خواهد شد. بنابراین بهتر است طوری برنامه ریزی کنید که بخشی از درآمد شما، به صورت اتوماتیک به حساب پس انداز منتقل گردد.

3. ایجاد صندوق اضطراری

برخی از کارشناسان اقتصادی توصیه می نمایند که همواره یک صندوق اضطراری برای خود ایجاد نموده و هزینه های شش ماه زندگی را در آن کنار بگذارید. به این صورت اگر شغل خود را از دست داده و یا هزینه های پزشکی پیش بینی نشده ای برایتان به وجود آید؛ این صندوق یاری نماینده خواهد بود.

4. ساده تر برگزار کردن میهمانی ها

بیشتر ما عادت داریم که میهمانی های خود را با ریخت و پاش زیاد همراه می سازیم. اما کمی دقت کرده و ضمن پذیرایی مناسب از میهمانان خود، از صرف هزینه بیش از اندازه خودداری نمایید. به این صورت با برگزاری یک میهمانی کوچک، بخش عظیمی از حقوق ماهیانه خود را صرف نخواهید کرد.

5. پیگیری هزینه های خود

ممکن است با پیگیری هزینه های خود، به راستی متعجب شوید. اما با دنبال کردن شکل خرج کردن ماهیانه خود، احتمالا برخی از موارد غیرضروری را حذف خواهید کرد.

6. برنامه ریزی

اهداف بلند مدت خود را به نقاط عطف کوچک تر و قابل کنترل در ماه و سال تقسیم کنید. به این صورت و با داشتن اهداف کوچک تر و نزدیک تر، انگیزه های شما برای برنامه ریزی و صرفه جویی بالاتر خواهد رفت.

7. استفاده از قانون 30 روز

وقتی می خواهید خرید عظیمی انجام دهید، ابتدا به آن فکر کنید؛ به صورت مکتوب بنویسید که چیست و چه قدر هزینه دارد. اگر بعد از 30 روز همچنان احساس کردید که خریداری آن لزوم قطعی دارد، دست به خرید بزنید.

8. پس انداز برای بازنشستگی

برخی از کارشناسان توصیه می نمایند که سالانه پانزده درصد از درآمد خود را برای بازنشستگی پس انداز کنید. به این شکل هر سال مبلغی از درآمد شما از فرایند خرج کردن بیرون شده و در حساب پس انداز قرار می گیرد.

9. سرمایه گذاری روی کیفیت

این تصور که با خریدن اجناس ارزان قیمت صرفه جویی کرده اید، کاملا اشتباه است. شما باید با خریدن اجناس باکیفیت، طول عمر استفاده از آن ها را بالا ببرید. البته این موضوع در مورد بچه ها در حال رشد، متفاوت خواهد بود.

10. مشورت پیش از سرمایه گذاری

در صورتی که قصد سرمایه گذاری یا خرید سهام و اوراق مشارکت را دارید، حتما با یک مشاور امور اقتصادی مشورت نمایید. باید دید که با گذشت زمان، بازدهی سرمایه گذاری شما تا چه اندازه می تواند باشد و آیا این سرمایه گذاری به اندازه کافی سوددهی دارد یا خیر.

همچنین بخوانید: تقویت هوش اقتصادی با استفاده از 16 روش کاربردی

11. خریدن بسته های تلفن همراه ارزان تر

بینید که هر ماه چه مبلغی را برای خرید بسته های اینترنتی روی تلفن همراه خود، صرف می کنید. احتمالا شما می توانید با خرید هوشمندانه تر بسته های اینترنتی، در این بخش از هزینه های خود صرفه جویی داشته باشید.

12. زمان بندی خریدهای فصلی

با کمی دقت و هشیاری می توانید خریدهای فصلی خود را به شکلی هوشمندانه انجام دهید. به طور مثال اگر در فصل گرما، به خرید لباس های زمستانی روی بیاورید؛ حتما صرفه جویی عظیمی در هزینه های خود لحاظ خواهید کرد.

13. لغو عضویت در سالن بدنسازی

اگر خروجی هزینه های شما بالاتر از چیزی است که باید باشد، می توانید برخی مخارج را مدیریت کنید. به طور مثال عضویت در سال بدنسازی را قطع کرده و به انجام تمرینات ورزشی در خانه یا فضای ورزشی پارک ها بپردازید.

14. بهره مندی از سرگرمی های اشتراکی

این مورد بسیار کارساز خواهد بود. به طور مثال می توانید به همراه دوستان یا برخی از اقوام خود، سرگرمی های اشتراکی داشته باشید. به این صورت هزینه ها تقسیم شده و سهم کمتری برای هر یک ایجاد خواهد شد.

15. برنامه ریزی خرید مواد غذایی

لیستی از آن چه که برای هر هفته خود احتیاج دارید، تهیه نمایید. به خاطر داشته باشید که کدام مواد غذایی را احتیاج دارید و با این لیست به فروشگاه بروید. نداشتن برنامه خرید مواد غذایی، باعث می گردد که خریدهای اضافی داشته و هزینه بیشتری ایجاد نمایید.

16. اجتناب از دور ریختن مواد غذایی

بسیار از ما روزانه حجم زیادی از مواد غذایی را هدر داده و آن ها را دور می ریزیم. با صرفه جویی در مصرف مواد غذایی و جلوگیری از ایجاد دورریز، می توانیم به میزان قابل توجهی در هزینه خرید مواد غذایی خود، صرفه جویی به عمل بیاوریم.

17. پایین آوردن دمای پکیج

اگر توجه کرده باشید، بیشتر ما دمای پکیج را در بالاترین حد نگاه می داریم، بی آن که واقعا احتیاجی به این اندازه درجه حرارت آب داشته باشیم!مقداری درجه دمای آب گرم پکیج را پایین آورده و به این شکل عدد قبض گاز را کاهش دهید.

18. استفاده از لامپ های کم مصرف

با جایگزین کردن لامپ های کم مصرف به جای لامپ های معمولی؛ می توانید قبض برق ماهیانه خود را نیز به میزان قابل توجهی کوچک تر کنید.

19. بهره بردن از خریدهای همراه با تخفیف

برخی از فروشگاه های زنجیره ای فیزیکی یا آنلاین، تخفیف های قابل توجهی ارائه می دهند. با رصد کردن این تخفیفات، می توانید خریدهای خود را بسیار مقرون به صرفه تر انجام داده و پس انداز بیشتری در ماه داشته باشید.

20. غذا خوردن در منزل

غذا خوردن در رستوران ها و فست فودها، بسیار جذاب و جالب است؛ اما با غذا خوردن در منزل، صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های هفتگی و ماهیانه خود خواهید داشت.

21. مشخص روزهای بدون خرج برای پس انداز کردن پول

برای خود قانون بگذارید؛ روزهایی در هفته را بدون خرج کردن سپری کنید و در این روزها به طور کلی پولی از بودجه خود خارج ننمایید. شاید در ابتدا سخت باشد، اما با کمی تمرین نتیجه خواهید گرفت.

22. استفاده از سرویس حمل و نقل عمومی

با توجه به قیمت سوخت و هزینه های نگهداری و سرویس اتومبیل شخصی، استفاده از سرویس حمل و نقل عمومی به شما یاری زیادی خواهد نمود. شاید در ابتدا ساده به نظر برسد؛ اما با استفاده از سرویس حمل و نقل عمومی، در هزینه های روزانه شما صرفه جویی قابل توجهی شکل گرفته و این به افزایش عدد پس انداز یاری می نماید.

23. استفاده از لباس های اشتراکی

ممکن است سایز شما و یکی از نزدیکانتان با هم جور باشد. در این صورت اگر منع دیگری وجود نداشته باشد، می توانید برخی اوقات لباس هایتان را با یکدیگر تعویض کرده و به این شکل به جای خرید کردن، بدون هزینه تنوع ایجاد کنید.

24. کمتر آب معدنی بخرید

این عادت را در خود به وجود بیاورید که همواره حین خروج از منزل، یک بطری یا فلاسک کوچک آب همراه داشته باشید. به این صورت از خرید بطری های آب معدنی بیرون از منزل، ممانعت به عمل می آید. با خود حساب کنید که در یک هفته، چه قدر پول برای خرید آب معدنی صرف می کنید؟ به این شکل می توانید این اندازه از هزینه را به جای خرج کردن، صرفه جویی کرده و پس انداز نمایید.

25. فروختن وسایل اضافی

نگاهی به عمیقیترین بخش های کمدهای خود انداخته و یا چرخی در انباری منزل بزنید. قطعا وسایل اضافی زیادی وجود دارد که هرگز دوباره از آن ها استفاده نخواهید کرد. شما می توانید این وسایل را به فروش رسانده و ضمن آزاد کردن فضای انباری یا کمدهای خود، مقداری پول به دست آورده و در حساب پس انداز خود قرار دهید.

26. اجاره کردن برخی ابزار یا تجهیزات لازم به جای خرید

برخی اوقات به جای خرید، می توانید ابزار مورد احتیاج خود را اجاره نمایید. به طور نمونه، به یک دریل احتیاج دارید؟ به جای خرید دریل، آن را از دوستی قرض گرفته و یا اجاره نمایید. به این شکل از خرج کردن هزینه ای عظیم تر رهایی یافته و با مبلغ اندکی، کار شما انجام خواهد شد.

27. کسب درآمد در وقت اضافی

آیا علاقه مند به عظیم کردن عدد حساب پس انداز خود هستید؟ برای این منظور یک راه حل ساده پیش روی شما قرار گرفته است. می توانید از اوقات فراغت و بیکاری خود، برای کسب درآمد بیشتر بهره ببرید. شما می توانید پروژه های دورکاری دریافت کرده و چند ساعتی بیشتر در طول روز مشغول به کار شوید. به این صورت منبع درآمد دیگری به دست آورده و می توانید پس انداز افزون تری داشته باشید.

28. کار کردن در مکان مورد علاقه خود

اشتغال در محیطی که به آن علاقه مند هستید، باعث می گردد که اتوماتیکآمدی شما افزایش یافته و بتوانید موثرتر ظاهر شوید. به این صورت، احتمالا درآمد بالاتری داشته و از پاداش نیز بهره مند خواهید شد.

29. حذف شماره کارت خود از حساب خریدهای آنلاین

ذخیره کردن شماره حسابتان در حساب خریدهای آنلاین بسیار وسوسه نماینده است. وقتی شماره کارت شما روی سیستم فعال بوده و به وب سایت های فروش آنلاین وارد می شوید، وسوسه خرید خیلی زود به هزینه کردن واقعی تبدیل می گردد. اما زمانی که شماره کارت شما روی سیستم ذخیره نباشد، احتمالا حوصله کافی برای وارد کردن آن و طی فرایند خرید نداشته و از آن صرف نظر خواهید کرد.

30. استفاده از آموزش های آنلاین

آیا تصمیم به یادگیری یک نرم افزار جدید دارید یا می خواهید آموخته های خود را تقویت کنید؟ باور داشته باشید که حتما احتیاجی نیست مبلغی را پرداخت کرده و در کلاس های حضوری شرکت کنید. شما می توانید از فرصت آموزش های آنلاین بهره مند شده و به این شکل صرفه جویی قابل توجهی در هزینه های خود داشته باشید.

سخن پایانی

شما ممکن است ظرف یک شب ثروتمند نشوید، اما مهم ترین چیزی که در این راستا احتیاج دارید، صبر و استقامت است. باید به حساب پس انداز خود، اهمیت داده و برای عظیم شدن آن، انرژی صرف کنید. باور داشته باشید که با افزایش حساب پس انداز، روحیه بیشتری به دست آورده و در این راستا پیروز تر خواهید شد. هر کسی با استفاده از منابعی که در اختیار دارد، می تواند در چند مرحله ساده و به ظاهر بی اهمیت؛ در هزینه های خود صرفه جویی کرده و مبلغ بیشتری پس انداز نماید.

شما از چه روش هایی برای کاهش هزینه ها و افزایش پس انداز ماهیانه خود استفاده می کنید؟ این موارد را در بخش پیغام ها با ما در میان بگذارید. اگر صاحب کسب و کار کوچک یا عظیم خود هستید توصیه می کنیم حتما اصول کاهش و مدیریت هزینه ها در کسب و کار را نیز در انگیزه بخوانید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 1 آبان 1399 بروزرسانی: 1 آبان 1399 گردآورنده: ccirca.ir شناسه مطلب: 548

به "روش های پس انداز کردن پول؛ چگونه پول پس انداز کنیم؟" امتیاز دهید

6 کاربر به "روش های پس انداز کردن پول؛ چگونه پول پس انداز کنیم؟" امتیاز داده اند | 4.7 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های پس انداز کردن پول؛ چگونه پول پس انداز کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید