7 ماده غذایی برای جلوگیری از یک بیماری مردانه
به گزارش مجله ایرکا، بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، از آنجا که اضافه وزن عامل خطر دیگری برای ابتلا به این عارضه است، انتخاب مواد غذایی مغذی یک راه عالی برای کاهش وزن محسوب می گردد:
- دانه های کنجد: این دانه ها غنی از روی هستند؛ یک ماده معدنی که برای سلامت پروستات لازم است. مردان با هیپرپلازی خوش خیم پروستات (هیپرپلازی پروستات) یا حتی سرطان پروستات سطوح پایین تر روی را در بدن خود دارند. روی در مواد غذایی مانند لوبیا، دانه کدو تنبل، گوشت ماکیان و گوساله، بادام و آووکادو موجود است. مکمل های این ماده معدنی هم در دسترس هستند.
- ماهی سالمون: این نوع ماهی سرشار از اسید های چرب امگا 3 برای مبارزه با بیماری های قلبی عروقی، سرطان و آرتریت روماتوئید است. اسید های چرب امگا 3 بعلاوه به سنتز پروستاگلاندین یاری می نمایند. کمبود این اسید های چرب موجب مسائل پروستات می گردد. اگر شما ماهی دوست ندارید، می توانید مکمل های امگا 3 یا محصولات غذایی مانند گردو، دانه کتان، روغن کانولا و لوبیا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.
- سویا: یک مطالعه که نتایج آن در مجله آمریکایی اورولوژی به چاپ رسیده، نشان می دهد که مردان آسیایی کمتر دچار هیپرپلازی خوش خیم پروستات نسبت به مردان غربی می شوند؛ به این علت که بیشتر سویا می خورند. ایزوفلاون موجود در سویا با خطر کمتر ابتلا به بزرگی پروستات ارتباط دارد. خوردن بیشتر سویا حتی به کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز یاری می نماید.
- فلفل دلمه ای: ویتامین ث یک نوع آنتی اکسیدان است که نقش مهمی در مبارزه با هیپرپلازی پروستات دارد. به گفته محققان کلینیک مایو، ویتامین ث موجود در سبزیجات منجر به کاهش خطر ابتلا به بزرگی پروستات می گردد. فلفل دلمه ای در میان سبزیجات بیش از همه حاوی ویتامین ث است و هر فنجان از این فلفل، درصدی از احتیاج روزانه شما به ویتامین ث را برطرف می نماید. دیگر سبزیجات حاوی این ویتامین شامل کلم بروکلی، گل کلم و کلم پیچ است.
- گوجه فرنگی: سرشار از لیکوپن است؛ کاروتنوئیدی که منجر به قرمز شدن رنگ گوجه فرنگی می گردد. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می دهد. بعلاوه مردان مبتلا به هیپرپلازی پروستات (هیپرپلازی پروستات) می توانند شاهد بهبود علائم با مصرف گوجه فرنگی باشند. شما می توانید از منابع دیگر حاوی لیکوپن مانند هندوانه، زردآلو، گریپ فروت و پاپایا نیز بهره ببرید.
- آووکادو: غنی از بتا سیتواسترول است؛ یک استرول گیاهی که منجر به کاهش علائم مرتبط با هیپرپلازی پروستات می گردد. مردانی که مکمل های بتاسیتواسترول را دریافت می نمایند شاهد کاهش علائم بزرگی پروستات هستند. بتا سیتواسترول بعلاوه به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش التهاب و درد یاری می نماید. بتاسیتواسترول در دانه کدو تنبل، جوانه گندم، سویا و گردو نیز موجود است.
- سبزیجات: مصرف سبزیجات بیشتر به کاهش خطر ابتلا به هیپرپلازی پروستات یاری می نماید. سبزیجاتی مانند کلم بروکلی غنی از آنتی اکسیدان ها برای کاهش خطر ابتلا به انواع مسائل پروستات هستند. مصرف مداوم پیاز و سیر نیز خطر ابتلا به هیپرپلازی را کاهش می دهد.
منبع: فرارو